Сьогодні, щоб залучити відвідувачів, сучасним ресторанам мало мати у своєму розпорядженні різноманітне і якісне меню, професійний персонал і стильний інтер’єр. Про все це потенційний відвідувач повинен звідкись дізнатися. Одним з популярних способів поширення інформації про ресторані є зовнішня реклама, яка повинна підкреслювати гідності закладу. Також не зайвим буде розрекламувати такий важливий елемент іміджу ресторану, як його вивіску.
Як кажуть в народі, «по одягу зустрічають», так що вибір вивіски для ресторану має велике значення. Саме вона повинна створювати перше враження про заклад у потенційного клієнта, підштовхуючи його зайти і одночасно інформуючи про особливості ресторану. Якщо заклад спеціалізується на будь-якій національній кухні, то і вивіску найкраще робити так, щоб про цю країну відразу дізнавалися. Наприклад, для японської кухні підійдуть зображення квітучої сакури або Фудзі-ями. Для італійської це може бути легендарний Колізей, а для французької – Ейфелева вежа.
Також на вивісці можна відобразити особливості меню ресторану. Вегетаріанську кухню символізуватимуть зображення фруктів або овочів в потрібному антуражі, а картина веселих малюків або казкових персонажів підкаже, що цей заклад спеціалізуються на дитячій кухні. Крім того, можна відобразити внутрішній інтер’єр ресторану. Якщо він влаштований в стилі середньовічного замку, то на вивісці можна зобразити, наприклад, обертаючого на рожні бика або кабана – популярний спосіб приготування в ті часи. Якщо ж вашому закладу пощастило потрапити в зоряний список Michelin, то цей факт також буде непогано відобразити на вивісці.
Крім того, при виборі вивіски необхідно пам’ятати, що вона повинна залучати клієнтів і раннім вдень і пізно ввечері, так що кращим варіантом буде оснастити її неоновим або світлодіодним підсвічуванням. Також необхідно врахувати, як зображення вивіски буде виглядати в зменшеному вигляді на плакатах і банерах, за допомогою яких також можна рекламувати ресторан. Використовуючи для їх виготовлення широкоформатний друк, ви зможете максимально охопити потенційну аудиторію відвідувачів ресторану.